Om kören

Malmö Vokalensemble, under ledning av Britt Nessler, sjunger en blandad repertoar som inkluderar allt från sakral musik och folkmusik till pop och jazz. Våra konserter ger publiken en blandning av körsång, soloinsatser, en sammanhållande berättelse och instrumentala inslag.

Vi genomför egna konserter och anlitas av arrangörer som kyrkor, kulturhus, kommuner, kongressarrangörer med flera. I körsammanhang har vi också deltagit i Lund Choral Festival och Körnatten i Malmö.

Våra program är antingen blandade eller samlade kring ett tema. Under åren har vi framfört program baserade på gestalter som Olle Adolphson, Povel Ramel eller senast Hasse & Tage. För närvarande arbetar vi med ett program med Lill Lindfors musik, som har premiär i höst.

Körens medlemmar har skiftande bakgrund, flera med musik som yrke. Det innebär att vi förutom körsång inom kören har förmågan att arrangera, dirigera, ackompanjera, och musicera.

I vår strävan efter musikalisk bredd sjunger vi arrangemang av skiftande musiker som Ward Swingle, Anders Edenroth, Nils Lindberg, Lars Janson, Eric Whitacre, John Rutter, Morten Lauridsen, Karl Jenkins, Arvo Pärt med flera.

Medlemmar
Sopraner:
Maria Arnholdt-Olsson, Maria Brännström, Josephine Edh, Annemo Elofsson,
Cecilia Eriksson, Sara Lindvall-Brundin, Sophie Matzner Lennartsdotter, Emma Schöön,
Eva Serrander

Altar: Milena Bachofner Kleine, Maureen af Ekenstam, Eva Fredenholm, Sofia Hartell,
Britta Ljungström, Lotta Löfgren-Mårtensson, Tove Möller Andersson, Sanna Åkesson

Tenorer: Anders Carlsson, Per Olov Carlsson, Jimmy Jörgensen, Göran Lundahl

Basar: Nils Andersson, Hans Peter Edh, Tore Hallmer, Mats Larsson, Christer Lindén,
John Christian Svensson, Bertil Tjerneld