Om kören

Malmö Vokalensemble, under ledning av Britt Nessler, sjunger en blandad repertoar som inkluderar allt från sakral musik och folkmusik till pop och jazz. Våra konserter ger publiken en blandning av körsång, soloinsatser, en sammanhållande berättelse och instrumentala inslag.

Vi genomför egna konserter och anlitas av kyrkor, kulturhus, kongressarrangörer med flera. I körsammanhang har vi också deltagit i Körnatten i Malmö och Lund Choral Festival.

Våra program är antingen blandade eller samlade kring ett tema. Under åren har vi framfört program baserade på gestalter som Olle Adolphson, Povel Ramel och Hasse & Tage. Senast i raden är ett program med Lill Lindfors musik, som hade premiär på Kulturen i Lund i oktober 2021, och som vi framfört på flera orter sedan dess.

Körens medlemmar har skiftande bakgrund, flera med musik som yrke. Det innebär att vi förutom körsång inom kören har förmågan att arrangera, ackompanjera och musicera.

I vår strävan efter musikalisk bredd sjunger vi arrangemang av skiftande musiker och tonsättare som Evert Taube, Nils Lindberg, Lars Janson, Eric Whitacre, John Rutter, Carl Orff med flera.

Medlemmar
Sopraner:
Maria Arnholdt-Olsson, Maria Brännström, Josephine Edh, Annemo Elofsson,
Sara Lindvall-Brundin, Emma Schöön, Christina Sjölin

Altar: Milena Bachofner Kleine, Nele Brakebusch, Eva Fredenholm, Britta Ljungström,
Lotta Löfgren, Tove Möller Andersson, Eva Serrander

Tenorer: Anders Carlsson, Per Olov Carlsson, Åke Hallin, Jimmy Jörgensen, Serge Padoan

Basar: Nils Andersson, Tore Hallmer, Christer Lindén, Alvin Paul,
John Christian Svensson, Bertil Tjerneld